Vi har bytt adress! Ni hittar oss numera på Linnégatan 48A (1 tr) i Stockholm

DIGITAL REDOVISNING – SKAPA MERVÄRDE FÖR DIN VERKSAMHET

Allt fler och fler företag digitaliserar sina verksamheter och sin redovisning. Men det finns fortfarande många som håller kvar på äldre rutiner och manuellt pappersarbete. Detta kan leda till att mycket tid läggs på rutinuppgifter och att hålla koll på alla dokument, vilket leder till att det mindre tid över för att fokusera på verksamheten. Vi ser många fördelar med digitalisering och digital redovisning och har därför sammansatt en list över hur digitala verktyg kan användas för att hjälpa din verksamhet framåt.  

KONTROLL

 Företag växer och många kan då känna att verksamhetens ekonomi kan bli svår att ha full koll på. Digitala system kan ge dig kontrollen tillbaka. Genom digitala system kan du följa varje kvitto eller fakturans tidigare händelser och det ger dig möjligheten att enkelt följa vart pengar har kommit in eller gått ut samt när det exakt skedde. Det ger dig ytterligare medel att lätt fixa problem i systemet om något skulle ha gått snett. 

SPARA TID

 Tidigare har det tagit tid att få pappren för verksamhetens redovisning för att kunna användas som underlag vid beslut. Genom att digitalisera din redovisning kommer ledtider minskas eller helt försvinna. Genom att ledtider minskas kan man lättare följa redovisningen i realtid och analysera siffror för just den tidpunkt ni befinner er i och hjälpa er ta beslut gällande verksamheten.

STANDARD UPPGIFTER DIGITALISERAS

 I och med digitalisering av redovisningen kommer de enklare- och standard uppgifterna att skötas genom programsystem och AI. Detta kommer leda till en förändring av arbetet som utförs av redovisningsekonomerna/konsulterna och man kommer då spara tid vilket istället kan spenderas på andra uppgifter och områden. Den tid som sparas kommer bland annat kunna läggas på att analysera siffror, göra kontroller och ge rådgivning istället.

SPARSAMT

 Automatiserade processer kommer spara pengar för din verksamhet. Med automatiserade processer blir priset förutsägbart i och med att man kan beräkna exakt hur lång tid det kommer att ta för systemet att göra uppgifterna och utefter det fastställa ett belopp. När man betalar timlön kan det vara svårt att veta exakt vad priset kommer hamna på. I och med att tid även frigörs från redovisningsekonomerna/konsulterna kommer man kunna spara pengar. Tid som tidigare gick åt för tidskrävande arbetsuppgifter kan istället läggas på att skapa mervärde för verksamheten.

MOLNTJÄNSTER

 Tillgång till verksamhetens redovisningen vart du än befinner dig. Genom att lagra i molntjänster får man tillgång och möjlighet till hantering av verksamhetens ekonomi vart du än är. Du blir inte heller bunden till kontorstider utan kan kontrollera ekonomin närsomhelst på dygnet. Som företagare får du mycket större flexibilitet i din vardag när du har allt samlat på en plats.

SÄKERHET

 När man samlar data online är det viktigt att se över säkerheten och hantering av datan. För att försäkra sig om att verksamhetens data är tryggt lagrat bör man ser över skydd mot virus, backup rutiner, att riktlinjer följs av leverantörer och att de anställda skriver under sekretessavtal. 

SNABBARE PROCESSER

Genom att använda sig av digitala system finns allt samlat på en plats. Du får mycket bättre ordning på ditt material och de kan lättare samlas för att tex upprätta årsbokslut. Med ett system behöver du inte leta efter dokument eller se till att alla papper är arkiverade. Med digitala processer kommer mindre resurser behövas läggas på pappershantering, scanning av dokument och arkivering.

SAMMANFATTNING 

Det finns det många orsaker som förklarar hur digital redovisning kan hjälpa din verksamhet framåt. Det blir bland annat lättare att följa in och utgifter på företaget genom att ha alla dokument samlat i ett digitalt system där du kan lätt se händelser, du får bättre kontroll över verksamhetens ekonomi, speciellt när företaget växer, mer tid kan läggas på uppgifter som skapar mervärde för verksamheten och du för ökad flexibilitet och tillgång till verksamhetens ekonomi, vart du än befinner dig.

Funderar du på att digitalisera delar eller hela din redovisning så uppmuntrar vi dig att boka ett möte för att diskutera hur du bäst bör gå tillväga och vilken hjälp ditt företag skulle behöva. Våra kompetenta redovisningskonsulter kan hjälpa er komma fram till en lösning anpassade till just era individuella behov.